Ma 2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.

Hommage à VII. század – Matuz Gergely fuvolakoncertje

  • PDF

A Sándorfalvi Kulturális Napok 2019-es programsorozata nem akármilyen koncerttel indul.

Délután négykor Búza Katalin, Sándorfalva alpolgármestere nyitja meg ünnepélyesen az idei Sándorfalvi Kulturális Napokat, majd Matuz Gergely fuvolajátéka zengi be a Pallavicini Kastély Dísztermét.

Matuz Gergely 1976. január 1-jén született Budapesten. Középfokú zenei tanulmányait 1990-től a Kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában, a Budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte, Csetényi Gyula és Dratsay Ákos irányítása alatt.

Érettségi után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetének hallgatója volt két évig, majd a Debreceni Egyetem Konzervatóriumának szintén két évig, ahol főiskolai oklevelet szerzett. Egyetemi diplomáját Szegeden szerezte. 1996-ban megalapította a Marcato Együttest, amely alapvetően a kortárs zenére specializálódott. Jelenleg a Debreceni Egyetem Konzervatóriumának Fúvóskarnagy képzős növendéke, valamint a Pilisborosjenői Művészeti Iskola tanára. Kétszeres Artisjus díjas a magyar kortárszene terjesztéséért. Számos rádió- és TV felvétele van, a Hungarotonnál lemezei jelentek meg. Itthon és külföldön egyaránt foglalkoztatott koncertező művész.

Nemcsak fuvolista, karmester is.

A koncert és a megnyitó előtt délután háromtól Matuz Gergely kötetlen szakmai kurzust tart a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola két fuvolás tehetségével, Bihaly Tímeával és Géczi Eszterrel.

Már erre is érdemes eljönni!

Töltsék le nagy méretben plakátunkat!

Itt vagy Címlap